Защо да изберем ПВЦ дограма?

Защо да изберем ПВЦ дограма?

Отлагате основният ремонт за подмяна на дограмите колкото се може повече, защото е времеемко, свързано е с много разходи и ви е трудно да прецените кои видове дограми са най-подходящи за вашия дом… Звучи ли ви познато всичко това? Правилния избор при подмяна на дограмата ще ви спести взимането на подобни решения и ремонти за десетилетия напред и в допълнение, ще намали сметките ви за отопление и ток.

В България най-разпространените модерни дограми са алуминиеви и ПВЦ. Алуминиевите дограми се появиха на пазара много преди ПВЦ и именно затова техните характеристики, предимства и недостатъци са по-познати на потребителите и клиентите.

Какво представляват ПВЦ дограмите? Наистина ли са изработени от пластмаса и могат ли да се конкурират по качество, устойчивост и цена с алуминиевите?

ПВЦ представлява синтетичен материал наречен поливинихлорид. За производството на дограмите компаниите използват смеси на това вещество и разнообразие от модификатори. Като полимерен материал, ПВЦ остарява с течение на времето и именно за това, производителите на дограми използват иновативни технологии и модификатори в производствения процес, за да удължат максимално живота на продуктите. ПВЦ като материал има широко приложение в различни производства (не само на дограми), където са необходими издръжливи и здрави синтетични материали.

Какви са предимствата на ПВЦ дограми?

– Не се поддава на корозия
– Отлични топлоизолационни функции
– Устойчивост на климатични условия
– Здравина и еластичност на ъглите
– Шумоизолиращи функции
– Спомага за спестяване от разходите за ток
– Лесна е за поддръжка и почистване
– Атрактивен дизайн с много възможности за индивидуални решения
– Може да се рециклира и запазва напълно качествата си
– Подсилва устойчивостта на сградата
– Ниска цена

Как да различим висококачествената ПВЦ дограма от евтините решения?
Цената е един от подсказващите фактори за качеството на дограмата. Обикновено производителите с добра репутация на пазара предлагат профили, изработени от по-качествени материали, които имат по-дълъг експлоатационен период и запазват качествата си за по-дълго време.

ПВЦ дограмата е многокамерна. Колкото по-малък е броят на камерите, толкова по-ниско качество са профилите. В продуктовата гама на производителите и търговските представители често се предлагат профили с 4, 5 и 6 камери. Дограмите с най-голям брой камери осигуряват най-добра топлоизолация.

Кои са недостатъците на ПВЦ дограмите?

– В сравнение с алуминиевите профили, ПВЦ профилите имат по-кратък живот
– Дограмите с по-ниско качество пожълтяват с времето и качествата им за топлоизолация намаляват
ПВЦ дограмите се предлагат в много различни цветове и дизайни, което ги прави подходящо решение както за модерни сгради, така и фасади в ретро стил. Ниската цена и лесната поддръжка на този тип профили са сред основните им предимства, които ги правят предпочитано решение за частни домове, офиси и т.н.

Няма коментари

Добавете коментар

Позвънете ни сега