Събаряне на сгради

Строителните бригади на фирма „АД Партнърс“ предлагат услугата събаряне на стари сгради, постройки и конструкции в района на София и страната. Клиентите могат да ни потърсят и при необходимост от извозване на строителни отпадъци или демонтаж на конструктивни елементи, както и събаряне на отделни етажи от къщи и други конструкции.

 

Една сграда може да се събори по няколко различни начина: с помощта на машини, на ръка, чрез взривяване или комбинирано. Събарянето на сграда трябва да се осъществи по възможно най-безопасния начин и от специалисти в областта, които разполагат с необходимата техника и опит за целта.

 

В зависимост от предпочитанията на клиента и мястото, където се намира сградата, тя може да бъде съборена по най-различен начин. Например, ако сградата се намира на просторно място, около което няма близки сгради, то за нейното събаряне могат да бъдат използвани тежкотоварни машини: багери, фадроми, камиони, кранове и всичко останало.

 

Ако сградата се намира на място, което, е трудно достъпно и не позволява използването на тежкотоварна техника, то се прибягва към ръчния метод, който е най-бавен, но и същевременно най-ефикасен и безопасен.

 

С помощта на специална техника и професионални машини, сградата ще бъде съборена на ръка, но това ще отнеме доста време. Най-бързият вариант е сградата да бъде съборена с експлозиви. За сметка на това, обаче това, е най-рискованият метод, тъй като дори при една минимална на пръв поглед грешка може всичко да се обърка и да се причинят непоправими щети. Събарянето на сгради чрез взривяване се използва единствено в безлюдни пространства, при които няма опасност за околните сгради и хора.

 

Най-разпространеният метод за събаряне на сгради е комбинираното събаряне, което представлява съвкупност от ръчно и механизирано събаряне на сградата.

 

След като сградата бъде окончателно съборена и от нея няма и следа, мястото се почиства и подравнява от нашата бригада, а строителните отпадъци се изхвърлят на специализираното сметище за депониране с помощта на камиони и други транспортни средства.

АД Партнърс предлага и безплатен оглед и анализ на сградата за окончателна оферта!

Позвънете ни сега